Folkekirkens Nødhjaelp
Redaktionelt koncept

Siden maj 2009 har der regelmæssigt lydt et klask i postkassen hos Folkekirkens Nødhjælps bidragydere. Det er lyden af organisationens relancerede magasin, der tidligere hed Nød. Nu hedder udgivelsen slet og ret Magasinet og har fået nyt koncept og flere sider. Magasinet vil blandt andet analysere tendenser i arbejdet med og holdningen til verdens fattigste lande.

Kontrabande har bistået Folkekirkens Nødhjælp med at udvikle magasinets redaktionelle koncept med afsæt i viden om målgrupper og læseadfærd. Målgruppeprofilerne og læsningen har Kontrabande kortlagt gennem en kvantitativ læserundersøgelse og opfølgende dybdeinterview. Udviklingen af det redaktionelle koncept har også fokuseret på at forankre magasinkonceptet internt i organisationen.

Magasinet udkommer nu seks gange om året og bliver sendt til alle, der har givet bidrag til Folkekirkens Nødhjælp. Det kan også bestilles gratis eller læses online på noedhjaelp.dk.
"Alle Folkekirkens Nødhjælps forskellige ønsker og behov har Kontrabande formået at samle i et redaktionelt koncept, som både afspejler organisationen, lkæsernes ønsker og rammer direkte ind i tidsånden - det er ret flot gået!"

Redaktør for Magasinet, Marianne Lemvig.

Kontrabandes arbejde

DU SER CASE 48 af 67
Forrige | Næste | Tilbage til forsiden